Baštenski nameštaj

Artikli 1-36 od 208

Silazno
po strani

Baštenski nameštaj - kreacija kutka po tvojoj meri i stilu

Baštenski nameštaj čini mnoštvo proizvoda, a sve kako bi ti ugođaj na otvorenom bio upotpunjen, i kako ti ne bi baš ništa nedostajalo u kreiranju prijatnog kutka za porodicu i prijatelje.

Sigurno se pitaš gde da nađeš sve za baštu i dvorište, jer želiš na jednom mestu da obaviš kupovinu i olakšaš sebi izbor? Sajt ePlanete zato će ti biti odličan vodič za ovu kupovinu, a na tebi je da se prepustiš izboru. Kod nas ćeš naći baštenske garniture, baštenske stolice, baštenske klupe, baštenske ljuljaške, a svakako da su među najtraženijim artiklima i baštenski stolovi. Nismo zaboravili da su za perfektan užitak na otvorenom potrebni i suncobrani, pa je bitno da ih i estetski uklopiš uz baštenski set.

Dok praviš planove i budžet, postoji nekoliko parametara koje bi trebalo da imaš u vidu – veličina bašte ili dvorišta, zatim koliko stolova i stolica želiš, materijal od kojeg je napravljen baštenski nameštaj, kao i njegova izdržljivost i način održavanja. I u izboru baštenskog, baš kao i kod nameštaja za enterijer, želimo da on bude kvalitetan i izdržljiv.

Ne zaboravi da ćeš na ePlaneti naći baštenski nameštaj na akciji.

 

Koji materijal izabrati za baštenski nameštaj?

Izbor najboljeg materijala za nameštaj za bašte i terase zavisi od toga koliko dobro odgovara vašim specifičnim potrebama, kao i klimatskim uslovima u kojima živiš. Nameštaj za terasu i nameštaj za baštu mora da podnese izloženost svim vremenskim prilikama. Iako gotovo nema nameštaja za terasu koji je 100% otporan na vremenske uslove, postoje velike razlike u zavisnosti od korišćenih materijala. Svakako se preporučuje da nameštaj adekvatno zaštitiš u ono doba godine kada ga ne koristiš.

Najčešće se kupuje baštenski nameštaj od ratana, metala ili plastike.

Baštenski nameštaj od plastike se pravi najčešće od polietilena. Poslednjih godina je i te kako popularna ekološki prihvatljiva reciklirana plastika, koja se pokazala kao odlična opcija za baštenski nameštaj. Izuzetno je snažna, izdržljiva i otporna na vlagu, plesni, insekte i morsku vodu.

Baštenski nameštaj od ratana ima to svojstvo da je vrlo otporan na vremenske uslove. Ovaj pleteni nameštaj je stekao veliku popularnost upravo zbog fleksibilnosti i praktičnosti, mekan je na dodir i otporan na UV zrake i kidanje. Dodatna prednost je što ratan može da se prefarba.

Baštenski nameštaj od metala takođe je jedan od čestih izbora, jer je metal najjači i najizdržljiviji materijal za nameštaj u bašti. Različite proizvodne tehnike mogu kreirati metalne stolice i stolove koji ne zahtevaju vijke, šrafove ili druge pričvršćivače koji čine druge vrste nameštaja osetljivijim na lomljenje. Međutim, metal takođe ima svoje nedostatke. Zagreva se na suncu, što ga čini neudobnim za dodir. Određeni metali su veoma teški za pomeranje, dok su svi metali u nekoj meri podložni rđanju i koroziji.

Back to Top