Friteze za pomfrit - najbrži način do omiljenog priloga
Retko ćeš čuti da neko ne voli pomfrit, jer ko mu može odoleti. Hrskave krompiriće posebno vole najmlađi članovi porodice, i uvek su raspoloženi da ga jedu, bilo da su u bioskopu, na rođendanima ili kućnim zabavama.
Lepo spremljen i hrskav pomfrit nije ekskluzivitet samo restorana. Kupovinom dobre friteze lako ćeš ga spremiti u svom domu, uz malo truda i dovoljno volje. Postoje friteze na vruć vazduh, kao i one koje koriste ulje tokom pripreme.Osim krompirića, u fritezama možeš spremati i hrskavu piletinu, ribu, povrće, meso i ostalo.
Friteza na vruć vazduh radi tako što grejač zagreva vazduh u njoj, a onda ventilator stvara snažan protok vazduha kroz fritezu. Zagrejan vazduh cirkluše kroz fritezu, termički obrađujući hranu iz svih uglova. Vazduh se zagreva na temperaturi do 200 stepeni. Hrana koju pripremaš u ovakvim fritezama sadrži manje masnoća, pa je i zdravija.
Friteze koje koriste ulje dugo su zadržale popularnost, i u njima se odobija fina, hrskava tekstura krompirića, ribe ili npr pilećih krilaca i ostalog. Ulje se u njima obično zagreva na temperaturama između 160 i 190 stepeni. Zbog visoke količine masnoće koja prodre u hranu, ova opcija i nije toliko zdrava. Zato su neki brendovi kreirali friteze koje koriste manje količine ulja.
Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu tvog profila i navika pregledanja sajta. Klikom na Detaljnije, možeš pogledati informacije o kolačićima koje koristimo i izmeniti postavke.
Postavke kolačića
Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu tvog profila i navika pregledanja sajta. Upravljanjem ovim postavkama kolačića, možeš da nam omogućiš ili onemogućiš određeni skup kolačića, po unapred definisanoj kategorizaciji.