ZEPTER Termokontrolor bež
ZEPTER Termokontrolor bež
Kuvanje bez dodavanja vode
Prilikom kuvanja bez dodavanja vode, sveže oprane namirnice uvek stavite u hladnu posudu. Posudu napunite minimalno ¼ ili maksimalno 3 cm do vrha posude i zatim poklopite. Poklopljenu posudu stavite na hladnu ringlu i zatim je uključite na srednju – visoku temperaturu. Kada strelica termokontrolora stigne do polovine zelenog polja „Moist“ skale, smanjite temperaturu na minimum. Hrana se kuva u sopstvenim sokovima, koji ostaju u posudi.
Para oslobođena iz hrane diže se do poklopca, koji je uvek hladniji od posude. U kontaktu sa njim se kondenzuje i pada na hranu i dno posude u vidu kapljica. Proces se ponavlja sve dok hrana ne bude savršeno skuvana (zatvoreni kružni ciklus). Vodeni film, koji se stvara između ivice i poklopca, hermetički zatvara posudu.
Pečenje bez dodavanja masnoća
Prilikom pečenja bez dodavanja masnoća, uvek stavite meso u već zagrejanu posudu. Poklopljenu praznu posudu stavite na ringlu koju ste uključili na maksimalnu temperaturu i zagrevajte do 5 minuta. Posuda je spremna za pečenje kada strelica termokontrolora dođe do polovine zelenog polja „Dry” skale, odnosno, kada prsnete nekoliko kapi vode na dno posude a one se zakotrljaju (perla efekat) - maksimalno posle 5 minuta.
Meso uvek stavite u već zagrejanu praznu posudu i pritisnite da se zapeče. Posle 30 - 60 sekundi, okrenite zapečeno meso na drugu stranu, ponovo ga pritisnite i ostavite tako do završetka pečenja. Smanjite temperaturu na minimum, isključite ringlu ili sklonite posudu sa ringle. Koristite poklopac u zavisnosti od vrste pečenja.
Specifikacija
Brend | Zepter |
---|
Ako si koristio ovaj artikal, podeli utiske.
Ako tek razmatraš kupovinu, a imaš neku nedoumicu, postavi pitanje.
Krenimo sa pisanjem!
Za unos rezencije i postavljanje pitanja potrebno je da se prijaviš na svoj nalog.
Recenzije (0)
0 recenzija