Plinski šporeti

3 Artikala

Silazno
po strani

Šporeti na plin - i dalje aktuelni i traženi

Interesovanje za plinske šporete ne jenjava. Može se reći da imaju svoje verne kupce, a upravo ih dobre karakteristike i fleksibilnost rada čini popularnim izborom za mnoga domaćinstva. Ono što najpre privuče kupce je što plinski šporeti omogućavaju veću uštedu u kućnom budžetu, jer je gas jeftiniji od struje. Takođe, šporeti na plin se kupuju za objekte gde još nema pristupa struji.

Prvo što ćeš čuti pri kupovini šporeta na plin je da se plinske ringle brzo zagrevaju. Ovi šporeti su popularni jer se lako, brzo i po želji podešava temperatura kuvanja. Najčešće se ovi šporeti kupuju za velike restoranske kuhinje, jer su ekonomični, a pružaju fleksibilnost koja je potrebna profesionalnim kuvarima.

Ne treba da brineš o sigurnosnim momentima, ili scenarijima eksplozije, jer savremeni šporeti na plin poseduju osigurače za automatsko isključivanje. Čak i ako dođe do curenja plina, taj se problem odmah detektuje.

Kao i kod kupovine ostalih kuhinjskih uređaja, i kod izbora plinskih šporeta potrebno je da razmotriš o kojim dimenzijama se radi kako bi se i on idealno uklopio u tvoju kuhinju. Obično se radi o 50 do 60 cm širine, visina oko 85 cm i dubina do 60 cm. Plinska rerna je obično zapremine između 60 i 70 litara.

Svakako da će po kupovini šporeta na plin biti potrebno neko vreme da se navikneš na način paljenja ringli, ali navika se brzo stiče i neće biti poteškoća prilikom korišćenja i održavanja. Savet je da uvek imaš u rezervi nekoliki plinskih boci.

Back to Top