NEXEN | Celokupna ponuda

Artikli 1-36 od 219

Silazno
po strani

Nexen gume - neprekidnost inovacija

Nexen Tire Corporation je južnokorejska kompanija koja je značajno porasla od svog osnivanja, postavši zapažen igrač na globalnom tržištu guma. Razvoj brenda obeležava neprekidna inovacija, strateška ekspanzija i posvećenost kvalitetu i održivosti. Nexen Tire je osnovan 1942. godine, prvobitno pod imenom Heung-A Tire Company. Prve godine bile su usmerene na uspostavljanje pozicije na relativno novom korejskom tržištu.

Prva automobilska guma u ovoj kompaniji proizvedena je 1956. godine, i to je bila prva proizvedena guma posle Korejksog rata. Dve decenije kasnije ulistani su na Korejsku berzu. Krajem 1992. godine Nexen je prvi u Koreji razvio V-oblikovane usmerene gume. Kompanija je promenila ime u Nexen Tire Corporation 2000. godine, kombinujući dve reči: "next" (sledeći) i "century" (vek), odražavajući viziju usmerenu ka budućnosti i posvećenost inovacijama. Ovo rebrendiranje označilo je početak agresivne ekspanzije na globalna tržišta.

Nexen je bio strateški orjentisan u svojoj globalnoj ekspanziji, uspostavljajući proizvodne pogone i istraživačko-razvojne centre na ključnim lokacijama širom sveta. Najsavremeniji proizvodni pogon otvoren je 2008. godine u Qingdaou, i Kini, a pogon u Zatecu, u Češkoj, otvoren je 2019. godine, kako bi bolje služio evropskom tržištu.

Prvi na svetu su 2008. godine razvili UHP gumu serije 15.

Značajna prekretnica za Nexen bilo je uspostavljanje njegovog Centralnog Istraživačkog Instituta 2019. godine, fokusiranog na razvoj naprednih tehnologija guma.

Kompanija je od tada bila na čelu inovacija u tehnologiji guma, sa brojnim patentima u svom imenu. Pred obeležavanje 80 godina od nastanka korporacija je lansirala novi slogan “We got you”. Nexen je formirao strateška partnerstva sa različitim proizvođačima automobila, postavši OEM (Original Equipment Manufacturer) za brendove poput Porsche-a, Volkswagen-a i Fiat Chrysler-a. Dodatno, angažovao se u sportskim sponzorstvima, posebno sa fudbalskim klubom Manchester City kako bi povećao svoje globalno prepoznavanje brenda

Tehnologija Nexen gume

Nexen gume prepoznate su po svojim inovativnim tehnologijama i visokokvalitetnoj izradi, koje doprinose njihovim performansama, sigurnosti i trajnosti.

Neki od ključnih tehnologija i karakteristika koje gume Nexen čine prepoznatljivim uključuju:

  • Nexen N'Priz tehnologija: Dizajnirana za performanse u svim sezonama, ova tehnologija nudi izvanredno prianjanje i stabilnost na suvom i mokrom, kao i efikasnost potrošnje goriva.
  • Roadstone tehnologija: Usmerena na pružanje superiornog prijanjanja i upravljanja, ova tehnologija je dokaz Nexenove posvećenosti sigurnosti i performansama.
  • Green Hive Koncept: Odražavajući Nexen-ovu posvećenost održivosti, ovaj koncept karakteriše jedinstven dizajn gume sa zamjenjivim blokom gazećeg sloja, značajno produžavajući vek trajanja gume i smanjujući otpad.
  • Nano-kompozitna tehnologija: Ova tehnologija uključuje upotrebu novih materijala na nano skali za poboljšanje čvrstoće i trajnosti gume, istovremeno poboljšavajući performanse.
Back to Top