185 60 R15 letnje gume

Filteri
Filteri:

12 Artikala

Silazno
po strani

Letnje gume su dizajnirane da pruže optimalne performanse, prianjanje i sigurnost kada je spoljna temperatura visoka. Za razliku od zimskih guma ili guma za sve sezone, letnje gume su napravljene od posebne smeše gazećeg sloja koja ostaje čvrsta i odzivna na visokim temperaturama. 

Šta znače oznake na letnjim gumama?

Kada kupuješ letnje gume 185 60 R15 evo na šta se odnose ove brojke:

185 - Označava širinu gume u milimetrima od jedne do druge bočne strane. U ovom slučaju, guma je široka 185 mm, što utiče na njen kontakt sa putem i, posledično, na prianjanje.

60 - Je odnos visine, procenat koji opisuje visinu bočnog zida gume u odnosu na njenu širinu. Ovaj broj 60 utiče na karakteristike upravljanja gumom i udobnost vožnje. Niži odnos obično znači čvršću vožnju.

R: označava radijalnu konstrukcije gume. Radijalne gume su standard za većinu putničkih vozila danas, karakteriše ih radijalni sloj kablova koji se protežu od ivica gume i postavljeni su pod uglom od 90 stepeni u odnosu na centralnu liniju gazećeg sloja. Ova konstrukcija nudi poboljšanu snagu, trajnost i efikasnost potrošnje goriva.

R15 - Označava prečnik felne u inčima za koju je guma dizajnirana. U ovom slučaju, guma je kompatibilna sa felnama od 15 inča. Ova veličina utiče na kompatibilnost gume sa različitim vozilima i može uticati na estetiku i performanse vozila.

Back to Top