Kese za vakumiranje hrane

Filteri
Filteri:

6 Artikala

Silazno
po strani

Vakuum kese za hranu - čuvar svežine i kvaliteta namirnica

Kese za vakumiranje hrane odličan su saveznik u kuhinjama, i jedan od najboljih načina da produžiš vek trajanja namirnica.

Uklanjanjem vazduha iz ambalaže stvara se nepropusna barijera koja sprečava da kiseonik dopre do hrane. Time se usporava proces oksidacije, pa će hrana duže ostati sveža.

Kese za vakumiranje hrane se najčešće proizvode od polietilena ili najlona, koji su inače otporni na prodor vazduha. Ovi materijali su i izuzetno izdržljivi, pa će hrana biti dobro zaštićena od spoljnih uticaja.

Za upotrebu kesa za vakumiranje potrebno je da imaš i aparat za zavarivanje kesa.. On radi tako što odstranjuje vazduh iz kese, hermetički zatvara otvor, i tako nastaje vakuum u kesi. Ove aparate takođe možeš da poručiš na ePlaneta.com.

Benefiti vakumiranja hrane

Ako do sada nije bilo prilike da vakumiraš hranu, taj proces ima dosta prednosti, a ujedno ćeš bolje organizovati namirnice.

Najpre, vakumiranje će produžiti vek trajanja hrane jer se ne razvijaju bakterije i plesni. Zatim, kroz vakumiranje se održava svežina i tekstura namirnica, posebno kod mesa, ribe i povrća. Na kraju, ali ne i manje bitno, je da vakumirana hrana zadržava ukus, kao i sve minerale i vitamine, u odnosu na hranu koja se čuva na otvorenom.

Dobro je znati da se vakumiranjem ne može u potpunosti sprečiti kvarenje hrane, već se taj proces umnogome može usporiti.

Back to Top