ZEPTER Santoku nož 16cm maslinovo drvo
ZEPTER Santoku nož 16cm maslinovo drvo
Tri vrline za savršeno sečenje
Značenje reči „santoku“ – „tri vrline“ jasno objašnjava za šta je ovaj nož najbolji: za sečenje, seckanje i rezanje na kocke. Santoku nož obavlja sve ove poslove na izuzetan način i zato je to jedan od najčešće korišćenih noževa u profesionalnim i domaćim kuhinjama. Sečivo koje je tanje nego kod kuvarskog noža omogućava sečenje na vrlo tanke kriške, što je potrebno za pripremu mnogih japanskih jela.
Specifikacije i kvalitet
Dužina sečiva: 16 cm
Za razliku od ostalih kuhinjskih poslova, sečenje, seckanje, rezanje na kriške ili kocke najčešće se rade ručno. Iako su mnogi od nas nabavili najsavremenije aparate za kuhinju, kao što su hi-tech tosteri, blenderi za pravljenje smutija i aparati za sporo kuvanje, zadržali smo nož, kao najstariju alatku. Kompanija Felix proizvodi noževe u Solingenu, „gradu sečiva“, od 1790. godine i još uvek je verna svojoj vekovnoj tradiciji. Za izradu savršenog Zepter noža od kvalitetnog čelika potrebno je više od 45 operacija. Dobijeni proizvod je nenadmašan po svom kvalitetu, funkciji i dizajnu.
Ručno izrađena sečiva
Sečiva noževa iz kolekcije Olive Wood S izrađuju se ručno, kovanjem iz jednog komada čelika tipa X50 CrMoV15. Ovaj vrhunski čelik garantuje izdržljivost i oštrinu, što sve obezbeđuje maksimalnu efikasnost dugo godina. Drška manjeg prečnika, prelepe žutozelene boje, istovremeno je i moderna i funkcionalna, pa omogućava i osobama sa manjim rukama da čvrsto drže nož tokom obavljanja raznih zadataka.
Prednosti maslinovog drveta
Maslinovo drvo poznato je po antibakterijskim svojstvima, zbog čega je ovaj nož u smislu higijene pogodniji za upotrebu. Uz malo nege s vremena na vreme, drvo će zadržati svoju prirodnu strukturu i intenzivnu boju narednih godina. Unesite duh Mediterana u vašu kuhinju sa ZEPTER Santoku nožem od 16 cm sa drškom od maslinovog drveta.
Specifikacija
Brend | Zepter |
---|
Ako si koristio ovaj artikal, podeli utiske.
Ako tek razmatraš kupovinu, a imaš neku nedoumicu, postavi pitanje.
Krenimo sa pisanjem!
Za unos rezencije i postavljanje pitanja potrebno je da se prijaviš na svoj nalog.
Recenzije (0)
0 recenzija