Mikseri sa posudom

Filteri
Filteri:

Artikli 1-36 of 41

Silazno
Strana
po strani

Mikseri sa posudom - još veća snaga za vrhunski gastronomski užitak

Ako se u tvom domu sa zadovoljstvom pripremaju kolači, hlebovi i ostala peciva, onda ti je poznato da testo traži vrhunsku veštinu mešanja i vreme kako bi se postigla idealna konzistencija. Isto to je važno i kod savršeno umućenog putera ili šnea od belanaca. Baš tada na scenu stupaju mikseri sa posudom, taj višefunkcionalni, ali i estetki privlačan mali kućni aparat.

S obzirom na to da je ovde reč o već integrisanoj posudi utoliko je korišćenje lakše i praktičnije, pa je zato sve popularniji izbor u savremenim domovima. Jer dok on obavlaj mešanje ili mućenje ti možeš da pripremaš druge sastojke za ono što nameravaš da praviš. Oni koji ga već odavno koriste kažu da je prva prednost to što su obe ruke slobodne, pa lakše dodaješ sastojke u smesu, za razliku od ručnih miksera koji zahtevaju pažljivije i veštije manevrisanje.

Zašto je dobro investitati u mikser sa posudom?

Osim što ih imaju profesionalni kuvari i pekari, mikseri sa posudom sve češće se nalaze i u domaćinstvima u tvom okruženju, jer su se mnogi uverili u savršene rezultate njegove upotrebe. Štedi vreme, a i tvoj trud.

Najpre, reč je o mnogo jačem motoru i snazi u odnosu na ručne miksere, pa zato je tekstura umućenog testa, putera ili belanceta i te kako drugačija sa mikserima sa posudom. Za samo nekoliko minuta nastaje smesa odlične konzistencije, pa će pice, kolači i kiflice sada biti drugačijeg ukusa i teksture. Tvoja nepca će se posebno obradovati.

Za domaćinstva se najćešće biraju tzv. planetarni mikseri, koji se tako zovu zbog načina na koji se njegove metlice kreću. Dok se metlice vrte oko svoje ose, one se istovremeno kreću po obodu posude, slično kretanju planeta oko Sunca. Ova dvostruka rotacija omogućava efikasno mešanje sastojaka u posudi. Izuzetno su svestrani jer se mogu koristiti za širok spektar zadataka - mešanje testa za kolače, mućenje kreme, priprema hlebnog testa i još mnogo toga. Dolaze sa različitim nastavcima, kao što su metlica za mućenje, kuka za testo i mešač za kreme.

Spiralni mikseri se više sreću u profesionalnim pekarama i poslastičarnicama. Specijalizovani su za mešenje testa, posebno teških vrsta testa kao što su ona za hleb i picu. Imaju spiralni alat za mešanje (spiralnu kuku) i fiksnu posudu. Spiralna kuka se okreće i blago se pomerajući gore-dole, efikasno mesi testo, imitirajući ručno mešenje.

Najbolji mikser sa posudom 

Najbolji je onaj koji će odlično odgovoriti na potrebe tvog domaćinstva i kulinarskih navika. Ako se često spremaju kolača, testa, peciva, pice i ostale đakonije, onda je mikser sa posudom odlična investicija.

Predlažemo ti da pogledaš ePlanetinu ponudu, gde možeš birati između Bosch miksera sa posudom, kao i Gorenje miksera sa posudom ili sve popularnijih KitchenAid miksera koji osim što su funkcionalno besprekorni estetski su vrlo privlačni, što zbog boja tako i zbog jedinstvenog vintage dizajna.

Savetujemo i da ne zanemariš dimenzije miksera u odnosu na prostor gde nameravaš da ga smestiš. Ukoliko je tvoja kuhinja velika onda ovaj misker može konstantno stajati na određenom delu radne ploče, a kod manjih kuhinja možeš ga odlagati tamo gde imaš više prostora, poput špajza ili unutar kuhinjskog elementa.

Back to Top